Планують завершити до осені: яка ситуація із відновленням пішохідного моста на Пасічну

Новини, Суспільство

Заступник міського голови Івано-Франківська розповів про стан справ, пов’язаний з відновленням пішохідного моста на Пасічну, частина якого впала внаслідок негоди у липні 2023 року.

Детальніше про це Михайло Смушак розповів під час етеру на радіо “Західний Полюс”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Відновити пішохідний міст — одне з пріоритетних завдань, адже він слугував пішохідним сполученням для багатьох мешканців Пасічної та села Загвіздя. За ремонт відповідає Івано-Франківський локомотиворемонтний завод.

Ремонт відбувається їхніми силами, втім десь доводиться залучати й підрядні організації.

Роботи інтенсивні — вже змінили русло, аби мати можливість працювати у тому місці, де це необхідно, а також, щоб не підмивало пошкоджену опору. Це було складне завдання, техніка працювала приблизно два тижні.

Далі відбулось набивання нової палі, вже привезли прильоти. Технічні роботи мали би бути завершені приблизно за місяць-півтора часу.

Потім триватиме робота щодо укріплення інших опор, влаштування перильних огороджень. Відповідно сподіваємось, що загалом роботу виконають до осені”, — каже Смушак.

Нагадаємо, раніше міський голова Руслан Марцінків ділився, що міська рада не оголошує тендер на відновлення пішохідного мосту, бо прогнозує негативну реакцію громадськості на чималі витрати в час повномасштабної російсько-української війни.

“Відновлення мосту потрібне. Я погоджуюся, але це теж кошти. Хтось кричатиме, що не треба пішохідного моста, а краще на дрони всі кошти спрямувати. Тому це дискусійне питання.

Оголосимо тендер по цьому, а хтось скаже, що за цю кількість можна FPV-дрони купити. Шукаємо можливості не за бюджетні кошти це зробити”, — зазначив тоді очільник міста.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.