На Франківщині відкрили пам’ятні дошки трьом полеглим захисникам (фото)

Війна, Новини, Суспільство

На фасаді ліцею у селищі Битків Пасічнянської громади відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам — битківчанам Роману Ломпасу, Івану Дмитруку, Миколі Рогіву.

Про це повідомили на Facebook-сторінці громади, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Вшанувати пам’ять полеглих бійців прийшли рідні, близькі, побратими, представники влади, друзі та знайомі, учні та вчителі Битківського ліцею, пластуни станиці “Битків”. Поминальний молебень за всіма загиблими бійцями села та освячення пам’ятних дощок провели священники Володимир Чорноокий та Петро Гедзик.

“Тепер наші Герої з меморіальних дощок щодня зустрічатимуть і провожатимуть своїм поглядом учнів, педагогів, всіх працівників навчального закладу, батьків та односельчан і будуть нагадувати всім, що вони поклали своє життя щоби ми жили в мирній і квітучій Україні. Тож вшанування пам’яті Героїв – наш Святий обов’язок”, — йдеться в дописі.


Що відомо про полеглих захисників?


Іван Дмитрук народився 15 серпня 2003 року. Захищати Україну пішов добровольцем. Служив солдатом-навідником у 109 батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Воїн загинув у квітні 2023 року у бою поблизу села Богданівка Бахмутського району, що на Донеччині. Посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

Микола Рогів народився 2 вересня 1975 році у селищі Битків Надвірнянського району. Боєць був старшим солдатом, кулеметником 1 штурмового відділення штурмової роти.

Воїн загинув 5 травня 2023 року при виконанні бойового завдання у селі Іванівське Бахмутського району.

Роман Ломпас народився 6 серпня 1972 року. Солдат 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Боєць помер 16 липня 2023 року у лікарні від поранень, отриманих у бою з військовими РФ.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.