У реабілітаційному центрі на Прикарпатті виявили застосування трудової експлуатації (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

На Прикарпатті у реабілітаційному закладі фахівці міграційної поліції провели опитування групи осіб, які проходять тут обстеження та реабілітацію, у тому числі малолітньої особи, якій на момент заходу виповнилося 13 років.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення пресслужби Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Посадові особи відділу з питань праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області провели оперативно-профілактичний захід у закладі, де особи проходять реабілітацію від різного роду залежності, з метою виявлення випадків та встановлення ознак, що можуть свідчити про торгівлю людьми у формі трудової експлуатації (примусової праці).

За результатами опитувань встановлено, що зазначених осіб утримують в закритих кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт на території закладу, де вони проходять реабілітацію, забирають паспорти та інші документи, обмежують свободу у пересуванні тощо.

У випадку відмови від виконання робіт до осіб застосовували різні заходи впливу, такі як обмеження в солодкій їжі, обмеження куріння, заборона спілкування з родичами, встановлення позачергового прибирання,  продовженням терміну реабілітації у закладі. Виявлені порушення містять ознаки застосування трудової експлуатації (примусової праці) до осіб, які проходять реабілітацію.

Правоохоронці застосували заходи впливу до осіб, що систематично вчиняли порушення, покарання за які передбачено Кримінальним кодексом України.

  

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.