ЗМІ: Україна може отримати зброю менше ніж за тиждень після схвалення Конгресом

Війна, Новини, Політика

Пентагону знадобиться менше ніж тиждень після завершення усіх процедур ухвалення відповідного законодавства, щоб доставити частину зброї українським підрозділам.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Washington Post, “Європейську правду“.

Офіційні особи США заявили, що Пентагон готовий надати значну військову допомогу Україні після того, як Сенат наступного тижня схвалить законопроєкт про допомогу Україні, а президент Джо Байден підпише його.

За словами цих людей, Міністерство оборони, яке попереджало, що Україна поступово поступатиметься російським військам і зіткнеться з приголомшливими втратами без термінових дій на Капітолійському пагорбі, розпочало збір пакета допомоги задовго до майбутніх голосувань, намагаючись прискорити процес.

За словами посадовця, знадобиться менш як тиждень, перш ніж частина зброї потрапить на поле бою.

Не відразу було зрозуміло, наскільки об’ємним буде пакет, хоча він майже напевно міститиме вкрай необхідні боєприпаси для систем, на які найбільше покладаються українські військові, включаючи 155-мм снаряди, які використовуються в гаубицях НАТО, і боєприпаси для реактивної артилерії середньої дальності.

Також цілком імовірно, що Пентагон надасть Україні свіжий транш обладнання для протиповітряної оборони та боєприпасів, що є життєво необхідною для боротьби з невпинною кампанією Росії проти цивільної інфраструктури країни.

В суботу Палата представників США проголосувала за законопроєкт про іноземну допомогу для України. За схвалення проєкту проголосували  311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112.

Проєкт обіцяли передати на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроєкту про міжнародну допомогу США HR.815, який був прийнятий у лютому. Це має спростити процедуру затвердження пакета в Сенаті.

Лідер демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер заявив, що Сенат голосуватиме за законопроєкт у вівторок, 23 квітня.

Президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проєкт з допомогою.

Про те, що включили у законодавство щодо допомоги Україні, читайте у статті: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.