“Ворог вкотре обстрілює мирні українські міста”: Марцінків закликав не нехтувати сигналами повітряної тривоги

Новини, Суспільство

Сьогодні російські війська вкотре обстрілюють мирні українські міста. 

Про це під час оперативного відеозвернення 17 квітня зазначив міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Зокрема, вранці 17 квітня окупанти завдали ракетного удару по Чернігову, унаслідок чого є загиблі та поранені.

Тому іванофранківців вкотре закликають не ігнорувати та реагувати на сигнали повітряної тривоги.

“Наполегливо закликають реагувати на сигнали повітряної тривоги. Ворог підступний, небезпека є завжди на всій території України.

Співчуття рідним жертв у Чернігові. Прошу реагуйте на повітряні тривоги!”, — наголошує міський голова.


До слова, у застосунку “Дія” можна в декілька кліків знайти найближче укриття, переглянути про нього інформацію та прокласти маршрут. Так українці зможуть швидко знаходити безпечне та зручне місце під час повітряних тривог.

На інтерактивній мапі також можна переглянути адресу, вид, рейтинг, фото укриття та інформацію про доступ. А ще дізнатися, скільки людей воно вміщує.

Крім того, у застосунку можна оцінити стан укриття, залишити відгук, повідомити, якщо воно зачинене. Відгуки передадуть до органів місцевого самоврядування, де надалі відреагують і розв’яжуть питання. Також, можна поділитися локацією з родичами або друзями.

Щоб знайти найближче укриття в Дії:

  • авторизуйтеся в застосунку;
  • натисніть на розділ Незламність;
  • виберіть категорію — Укриття;
  • натисніть кнопку — фільтрувати, якщо хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, ви шукаєте укриття для людей з інвалідністю;
  • виберіть потрібне укриття на мапі, перегляньте інформацію про нього та прокладіть маршрут.

Наголошуємо, щоразу коли чуєте сигнал про небезпеку, негайно направляйтеся в укриття. Втім, якщо під час повітряної тривоги Ви залишаєтесь у будинку чи не встигли добігти до сховку потрібно:

  • перейти у приміщення без вікон;
  • пам’ятати про правило двох стін, які мають бути між вами та вулицею;
  • якщо виникла пожежа чи пошкодження будинку, негайно телефонуйте на “101”. Вкажіть вашу точну адресу, поверх, квартиру.
Нагадуємо, що крім звуку сирен, які звучать на вулицях, є застосунок для мобільних телефонів “Повітряна тривога”, який оперативно інформує про початок і закінчення тривоги.
Також, у жодному випадку не публікуйте в стані реального часу фото і відео прильотів ракет.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.