На 99 році померла зв’язкова УПА Наталія Сеньковська з Франківщини

Новини, Суспільство

В юності жінка була зв’язковою в українському громадсько-політичному русі, що ставив собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Кутську селищну раду.

15 квітня на 99 році життя відійшла у вічність почесна жителька селища Кути — учасниця Української Повстанської Армії Наталія Сеньковська “Черемшина”.

Наталія Сеньковська (Лазорик) – уродженка села Слобідка. Влітку 1946 року 21-річну дівчину заарештували за звинуваченням у членстві в ОУН. Восени того ж року військовий трибунал військ МВС Станіславської області засудив на 10 років позбавлення волі та 5 років пораження в правах із конфіскацією майна. Наталію Петрівну реабілітували у 1992 році.

Ув’язнена Наталія перебувала в сталінських концтаборах на півночі міста Інта, в 1953 перевезена до спеціального поселення в місті Балхаш (Казахстан). Під час перебування в поселенні Наталія Петрівна познайомилася та одружилися з Сеньковським Ярославом Дмитровичем. В 1961 році переїхали в Караганду (Казахстан) на постійне проживання. Однак разом з чоловіком та дітьми прагнули повернутися на рідну землю. 1984 року здійснилася заповітна мрія Сеньковських і сім’я переїхала в селище Кути, де Наталія Петрівна проживала до сьогоднішнього дня. З моменту проголошення незалежності України отримала чималу кількість державних нагород. Входила до громадської організації «Косівська районна управа братства вояків УПА».
Наталія Петрівна пройшла нелегкий життєвий шлях, але в її серці завжди була Україна – вільна, незалежна, непоборна.
Похорон відбудеться 17 квітня о 10:00.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.