Відважно боронили країну. Майже півтисячі військовослужбовців з Івано-Франківської громади полягли на війні

Війна, Новини, Суспільство

З початку війни в Україні, від 2014 року, з Івано-Франківської громади на війні загинули майже півтисячі захисників та захисниць.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Ще 50 військових перебувають у полоні та 50 — вважають зниклими безвісти.

Зі слів посадовця, задля збереження пам’яті тих, хто ціною життя захистив країну, започаткували міську програму «Івано-Франківськ — місто Героїв».

«Основне — це зберегти пам’ять. Ми розуміємо, що їхній подвиг буде у віках. І наше завдання — це зберегти пам’ять різними способами, зокрема, відкриваючи анатоційні дошки на тих школах, де Герої навчалися.

Важливо, що в рамках цієї програми «Івано-Франківськ — місто Героїв» ми цю пам’ять зберігаємо. Ми докладемо максимум зусиль, аби допомагати військовим, і щоб зберегти пам’ять про тих, хто вже, на жаль, не з нами», — зазначив Марцінків.

Водночас у громаді вирішили, що на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

З рідними полеглих бійців та бійчинь погодили, що пам’ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.