Нардепи прийняли в першому читанні законопроєкт про мобілізацію засуджених

Війна, Новини, Політика

Парламент прийняв за основу законопроєкт, який дозволятиме мобілізацію засуджених осіб.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на нардепа фракції “Голос” Ярослава Железняка у Telegram

 “За основу прийнято №11079-1 законопроєкт про мобілізацію засуджених осіб

Ті ризики по антикорупції (там є і рішення антикорупційного комітету) та по тяжким злочинам обіцяють прибрати до другого читання”.

“За” пороголосував 281 нардеп.

Документом зокрема передбачається, що під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану до осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, судом може бути застосоване умовно-дострокове звільнення для проходження ними військової служби за контрактом.

Водночас умовно-дострокове звільнення від відбування покарання не застосовується до осіб, які були засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, засуджені за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством, а також засуджені за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених статтями 152 – 1561 , 258 – 2586 , частиною четвертою статті 2861 Кримінального кодексу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.