На Прикарпатті збирають перші гриби (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

На Прикарпатті стартував грибний сезон. Перші білі гриби почали знаходити прикарпатці у селі Чорний Потік, що на Надвірнянщині

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

7 квітня Василь Сопелюк оприлюднив фото своєї першої знахідки.

«7 квітня 2024 року сезон відкрито», – написав чоловік під світлиною білого гриба. Знахідка трапилася грибнику в селі Чорний Потік, що на  Надвірнянщині.

Щоб розвіяти сумніви читачів, автор допису додав відео своєї знахідки.

«Багато людей не вірять, то, будь ласка, відео сьогоднішнього ранку. Листя на деревах ще нема, а гриби уже є – по місяцях, де пригріває сонце», – написав Василь Сопелюк.

На відео чітко видно молодий білий гриб серед торішнього листя.

У попередні роки чоловік знаходив перші гриби 11 квітня.

Загалом, в Україні сезон білих грибів стартує не раніше травня. Хоча у теплих регіонах гриби можуть з’являтися й у середині-кінці квітня.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.