Триває голосування: які проєкти цьогоріч подали франківці на програму “Бюджет участі”

Економіка, Новини, Суспільство

З 1 по 21 квітня триває голосування за програмою “Бюджет участі” в Івано-Франківській громаді.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на програму “Новий погляд”.

Так, відібрали 112 заявок. Кожен житель громади може віддати шість голосів.

“У нас можна було подати свою заявку в електронному режимі і навіть підписи так само збирати. Багато хто скористався. Відтак, подали 112 проєктів.

У 2022 році було 180 проєктів, у минулому році 110, а цього року 112. Плюс-мінус тенденція зберігається. Ми розуміємо чому, але все одно мешканці активні, подивимося ще по голосуванню.

Минулого року проголосували понад 40 тисяч мешканців за проєкти “Бюджету участі” і це пристойно. В цей час це нормальна кількість”, – каже міський голова.

Цьогоріч, за словами Руслана Марцінківа, найбільше освітніх проєктів, зокрема школи подали 37 проєктів, дитячі садки – 24 та позашкільні заклади – 8.

“Щодо благоустрою малих вулиць – 15 проєктів. Вони про те, як пришвидшити ремонт невеликої вулиці. Благоустрій – 12 проєктів та “Інше”, де йдеться про волонтерство, закупівлю дронів – 16.

І ось за ці шість категорій мешканці Івано-Франківська голосують.

За моїми підрахунками, підтримку отримають 50-55 проєктів, тобто кожен другий”, – додав очільник громади.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.