Зеленський про плани росіян мобілізувати 300 тисяч: Не факт, що це остаточна кількість

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що після мобілізації додаткових 300 тисяч осіб росіянам знадобиться близько місяця на їхню підготовку, і не виключив, що згодом Росія мобілізує ще більше людей.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського в інтерв’ю, показаному в ефірі телемарафону в суботу ввечері.

“300 тисяч – не факт, що це кінцева кількість військових, які вони мобілізують. Друге –згідно інформації нашої розвідки, до 1 червня вони мають бути готові мобілізувати 300 тисяч. А потім підготовка в Росії дуже коротка, ми це бачимо по рівню підготовлених російських бійців на фронті. Тому їм знадобиться десь місяць, щоб мати такий об’єм людей.

Оскільки з дисципліною в них не дуже, може, вони й не встигнуть до 1 числа мобілізувати 300 тисяч, але ми повинні розраховувати на ті дані, які є у нас, і повинні бути готовими”.

Зеленський підкреслив, що Силам оборони мало лише стримувати наступ росіян, а “бажано робити відповідні військові передумови” і “здійснювати відповідні удари по територіям  зосередження російських військових, щоб їм зривати контрнаступальні дії”.

“Скажу відверто, без зайвих деталей, вся ця інформація нами передана нашим партнерам – що нам треба, щоб не тільки стримувати, а й зривати контрнаступальні дії російського окупанта”, – наголосив президент.

Він знову заявив, що на сьогодні ситуація на фронті “складна, але стабілізована, ворог не просувається”.

 “А для того, щоб зривати контрнаступальні дії ворога, особовий склад повинен бути підготовлений, укомплектовані бригади, які приходять замість тих, хто зараз стоїть, бригади, які повинні бути підготовлені, а значить, повинен бути підготовлений великий об’єм резерву – не просто, при всій повазі, молодих хлопців, юнаків, а людей, які з досвідом, які пройшли бойове злагодження, які мають бойовий досвід, тощо. Такі бригади мають бути підготовлені і укомплектовані.

Всі ці дані з конкретною кількістю бригад, конкретною кількістю людей особового складу, конкретною кількістю відповідної техніки для різних напрямків – все це передано нашим партнерам. Вони все це знають і мають дати, коли ми бачимо ті чи інші наступи й ризики з боку росіян і де ми бачимо, в якому напрямку, з деталями, ми можемо зірвати їх плани”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.