У Франківську Орденом “Звитяги” нагородили військового льотчика Дмитра Шкаревського (фото)

Новини, Суспільство

Девіз нагороди: “Від славного минулого, через героїчне сьогодення, в достойне майбутнє”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

У Франківську, на кафедрі географії та природознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Орденом “Звитяги” нагородили військового льотчика Дмитра Шкаревського. Подія відбулася за сприяння Всеукраїнського волонтерського проєкту “Героям Слава”.

Координатором проєкту є волонтерка, доцентка кафедри географії та природознавства Ірина Закутинська. Вона також є авторкою проєкту “Гривня на перемогу” особисто з цього приводу зустрічалася з президенткою Словаччини. На зустрічі з військовим, разом зі студентами були присутні викладачі кафедри Ярослава Атаманюк, Йосип Гілецький, та декан факультету природничих наук Віктор Случик.

“Орденом “Звитяги”першого ступеня Дмитро Шкаревський отримав за подвиг – збиті російські “Калібри”. Під час зустрічі студенти ставили питання Дмитру щодо його досвіду та професійної кар’єри. Такі заходи сприяють вихованню патріотизму серед молоді, а також надають їм приклади справжньої відданості та відваги. Це може вплинути на їхню майбутню кар’єру і надихнути їх на досягнення власних цілей на благо країни”, – йдеться у повідомленні навчального закладу.

433865000 794880338761895 616421543960888277 n scaled

433813706 777030570733682 4041008566327500215 n scaled

Дмитро Шкаревський – український військовий льотчик, капітан 114 БрТА Повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Дмитро Шкаревський навчався у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна.

У 2019 році закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Опісля його направили служити старшим льотчиком до 114 бригади тактичної авіації, що дислокується в Івано-Франківську.

За словами Дмитра Шкаревського, попри застарілість української авіації, військові льотчики віддаються на всі 100%, закриваючи небо над Україною від російських атак. Посилення цієї галузі суттєво пришвидшило б наближення перемоги та врятувало б тисячі життів. На рахунку льотчика 69 бойових вильотів. Орден “Звитяги” є публічною загальноукраїнською недержавною з особливим статусом відзнакою, що вручається за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.