Посилення стійкості громад Прикарпаття – пріоритетна ціль для Івано-Франківської ОДА (фото)

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині продовжують здійснюватися заходи для зміцнення громад, передаючи їм необхідні інструменти для розвитку та покращення якості життя мешканців.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію

З цією метою квітня 2024 заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко разом з регіональною координаторкою Програми розвитку об’єднаних націй (ПРООН) в Івано-Франківській області Лесею Попелюх та представниками управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Ігорем Фіняком та Оксаною Данилюк відвідали Печеніжинську селищну громаду.

Візит відбувався в рамках реалізації в області проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», що отримав фінансову підтримку Уряду Великої Британії через посольство Великої Британії в України. Оскільки одним із напрямків проєкту було покращення доступу громадян до публічних послуг, ПРООН в Україні у партнерстві Івано-Франківською облдержадміністрацією підтримали ініціативу Печиніжинської селищної ради та передали робочу станцію для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Тож під час відвідин громади Леся Попелюх висловила сподівання, що реалізація даної ініціативи дасть можливість підвищити якість та наблизить надання адмінпослуг для громадян. При цьому регіональна координаторка відмітила, що співпраця з місцевими органами влади є ключовим чинником успішної реалізації подібних ініціатив.

За результатами поїздки Богдан Футерко мав змогу не тільки оцінити ефективність впровадження проекту та його вплив на розвиток громади, але й провести нараду з керівництвом Печеніжинської селищної ради, під час якої обговорювалися плани подальшого цифрового розвитку. «На сьогодні поряд з покращенням якості надання адмінпослуг пріоритетним є також впровадження цифрових інструментів у сфері освіти, культури, спорту містобудування та архітектури», – наголосив посадовець.

Принагідно Михайло Стефанюк – перший заступник селищного голови, Олександра Дудінчук – секретар селищної ради та Роман Шупяк – керуючий справами виконавчого комітету висловили подяку облдержадміністрації та ПРООН в Україні за підтримку ініціатив на благо громади.

“Цей візит став ще одним кроком у побудові міцної, розвиненої та цифрової громади, яка буде спроможна забезпечити своїм мешканцям не лише базові, а й інноваційні послуги та сервіси.”, – зазначили на сторінці Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.