Питання допомоги Україні може визначити кар’єру спікера Конгресу США Джонсона – ЗМІ (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

Пакет допомоги Україні буде винесено на голосування в Палаті представників Конгресу США, після того, як конгресмени повернуться до роботи з великодніх канікул.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Гудзінський NEWS 🇺🇦.

В цьому конгресмена-республіканця Дона Бейкона, за його словами, запевнили спікер Палати представників Майк Джонсон та голова Комітету з закордонних справ Палати представників Майкл Маккол. Великодні канікули в Палаті представників завершуються 9 квітня.

Все ж Бейкон припустив в інтерв’ю NBC News в неділю – якщо Джонсон виставить законопроєкт на голосування, він може зіткнутись із ризиком відставки. “Не буду це заперечувати”, – відповів Бейкон на питання ведучої Крістен Велкер стосовно можливості відставки спікера, якщо той винесе законопроєкт на голосування.

Голова Комітету розвідки Палати представників Майк Тернер в інтерв’ю CBS News в неділю також запевнив, що Джонсон “без зволікань” виставить допомогу Україні на голосування.

“Спікер дуже чітко заявляв, що коли ми повернемось, це наступний пріоритет порядку денного, після того, як законопроєкти про фінансування уряду було прийнято”, – сказав Тернер.

Деталі допомоги Україні ще опрацьовуються

Бейкон сподівається, що Палата представників затвердить варіант законопроєкту, над яким він працював з іншими конгресменами і який передбачає 66 мільярдів доларів військової допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню.

“Якщо ми затвердимо цей законопроєкт, а я гадаю так буде, бо є достатня підтримка в палаті для цього. І я хочу переконатись, що є підтримка і в Сенаті”.

Інший республіканець Метт Гетц, який ініціював відставку попереднього спікера Кевіна Маккарті, а тепер підтримує Джонсона, в інтерв’ю CNN в неділю похвалив Джонсона за те, що той не виставив на голосування в Палаті представників законопроєкт, що передбачає 95 мільярдів доларів на підтримку національних інтересів США, включаючи Україну. Цей законопроєкт раніше схвалив Сенат. “Гадаю, він [Джонсон] формує кращий шлях прямо зараз”, – додав Гетц.

Гетц висловив сподівання, що Джонсон зможе знайти джерела в бюджеті, які б компенсували витрати США на допомогу Україні.

“Якщо компенсацій не буде, ми будемо дуже розчаровані, – сказав Гетц CNN. – Гадаю ми не повинні фінансувати Україну за рахунок дефіциту. Також, думаю, пріоритетом для нас має стати наш власний кордон. І, гадаю, спікер Джонсон поділяє цю точку зору”.

Тернер припустив, що в Конгресі вестимуться обговорення щодо того, чи буде допомогу Україні частково надано в формі позики, а також про те, чи буде до законопроєкту включено заходи з імміграційної реформи США, але висловив переконання, що перемовини завершаться затвердженням пакету допомоги.

Демократи можуть допомогти Джонсону зберегти спікерство

Конгресвумен-республіканка, яка послідовно виступає проти допомоги Україні, Марджорі Тейлор-Грін раніше цього місяця ініціювала петицію про відставку Джонсона. Вона також висловила сподівання, що спікер не винесе на голосування законопроєкт з допомоги.

Демократи можуть допомогти Джонсону зберегти спікерство, припускає Бейкон.

В неділю конгресмен-демократ Джим Клайберн допустив, що може підтримати Джонсона, якщо так вирішить голова фракції демократів в Палаті представників Гакім Джеффріс. Тернер також зазначив, що Джеффріс не планує об’єднуватись із радикальними республіканцями, щоб усунути Джонсона з посади.

Однак, якщо запропоновані в законопроєкті щодо України скорочення видатків бюджету виявляться неприйнятними для демократів, вони можуть і не надати цю підтримку, кажуть оглядачі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.