Працівники підприємства “Карпатнафтохім” від вересня минулого року не отримують зарплату, – Андрій Найда

Новини, Суспільство

У січні цього року Віталій Ільчишин, заступник голови Івано-Франківської військової адміністрації, зазначив, що зараз в області працюють над тим, аби врегулювати ситуацію у Калуші.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на програму “Новий погляд”.

Йдеться про ТОВ “Карпатнафтохім” – підприємство має багатомільйонні борги за спожиту електроенергію, що може залишити його без живлення.

Чи змінилася ситуація з того часу – про це під час етеру програми “Новий погляд” розповів очільник Калуської громади Андрій Найда.

“Єдине, що змінилося – провели обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Її результатом мало бути проведення державної ТЕБНС, а відповідно мали б бути зібрані всі дані. Ми від себе подали, але не знаю, які дані від себе подав “Карпатнафтохім”. На разі жодної державної ТЕБНС не проводили. Тобто як “Карпатнафтохім” отримував електроенергію від ТЕЦ, так й продовжує отримувати. На жаль, цей варіант дуже ризиковий, адже коли закінчиться опалювальний період – ТЕЦ зупиниться і “Карпатнафтохім” не матиме навіть тієї останньої ниточки. Тоді буде зупинка очисних споруд”, – розповідає Андрій Найда.
Як зазначає міський голова Калуша, час для прийняття рішень повинен бути від 6 до 12 годин щодо перепідключення. В іншому випадку – відбудеться вимирання бактерій, які знаходяться в мулу, і їх доведеться екскаваторами вичерпувати і кудись викидати.
“Потрібно мільйони доларів і якщо не роки, то точно місяці, на те, щоб відновити ці очисні споруди. Це одна небезпека. Інша ж небезпека – їхні працівники десь від вересня не отримують заробітну плату. Вони отримують зовсім по трохи, десь щось ми з міського бюджету дамо, але це невеликі суми: від однієї до півтора тисячі гривень. Наскільки я знаю – їм навіть заблокували рахунки: як пенсійний фонд, так і податкова.
До цієї проблеми повинен бути державницький підхід. Я точно знаю, що ні місто, ні область це питання не вирішать, але, на жаль, звідси до державного рівня інформація чомусь не доходить”, – додав Андрій Найда.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.