Операція «Акциз»: на Прикарпатті триває боротьба з незаконною торгівлею підакцизними товарами (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство
Ввіз та реалізацію тютюнової продукції контролюють працівники поліції Івано-Франківщини. Це робиться для того, аби унеможливити потрапляння контрафакту на територію області.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Поліція Івано-Франківської області

Правоохоронці щодня перевіряють магазини, ринки та інші місця, де може тривати незаконна торгівля підакцизними товарами.

За останніх два місяці поліцейські області виявили та вилучили 13 836 пачок сигарет, понад 109 кілограмів тютюну, 287 пристроїв для куріння та майже 800 заправок до них. Задокументовано 26 фактів незаконного перевезення підакцизних товарів.

На порушників складено 159 адміністративних протоколів.

До прикладу, під час чергової перевірки, один із фактів незаконної торгівлі підакцизною продукцією виявили співробітники Івано-Франківської поліції.
При перевірці документів у чоловіка, який посеред вулиці здійснював реалізацію тютюнових виробів, правоохоронці виявили відсутність дозвільних документів на продаж товару. Поліцейські вилучили підакцизну продукцію на суму понад 45 000 гривень.

Наступний факт торгівлі підакцизною продукцією виявили в одному із магазинів обласного центру. Власник торгового закладу здійснював продаж сигарет без відповідної ліцензії. Поліцейські вилучили з торгового закладу 1500 пачок сигарет на суму 120 000 гривень.

Щодо правопорушників складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адмінматеріали скеровано до суду для прийняття рішення.

Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 гривень).

Поліція Прикарпаття наголошує власникам та працівникам торговельних закладів на необхідності неухильно дотримуватись норм чинного законодавства під час реалізації алкогольних та тютюнових виробів.
Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.