Прикарпатські поліцейські застерігають мешканців від шахрайських схем

Кримінал, Новини, Суспільство
Поліція Прикарпаття звертається до мешканців Івано-Франківщини з проханням не втрачати пильність, адже громадяни продовжують потрапляти в пастки пройдисвітів. Поліцейські регулярно проводять профілактичні заходи, роздають інформаційні буклети перехожим та розповідають, як вберегти свої гроші від аферистів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області


До поліцейських Івано-Франківського РУП звернулася 39-річна мешканка Івано-Франківська. Жінка повідомила, що її ошукали шахраї. Як з’ясували правоохоронці, в Телеграм їй написала знайома та попросила позичити гроші, що заявниця і зробила. А невдовзі з’ясувала, що профіль знайомої в Телеграмі зламали, а від її імені писали шахраї.


Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1.ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.


Аби не стати жертвою такого виду шахрайства, поліцейські радять:
  •  при отриманні схожих повідомлень не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями. Навіть, якщо це Вам надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули;
  • створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Не дайте себе ошукати!

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.