СБУ викрила ще одного митрополита УПЦ МП: ображав вірян ПЦУ

Кримінал, Новини, Політика

Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності керівника Сумської єпархії УПЦ МП: митрополит причетний до розпалювання міжконфесійної ненависті в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СБУ, Сумську обласну прокуратуру, УП

Правоохоронці не називають ім’я клірика, але за даними з відкритих джерел, цю єпархію очолює 56-річний єпископ Сумський і Охтирський Євлогій, у миру – Євген Гутченко.

За даними слідства, священнослужитель у своїх проповідях публічно допускався висловлювань, які порушують релігійні права, ображають почуття віруючих Православної Церкви України.

Більш того, керівник єпархії у одній із соцмереж поширював матеріали, в яких негативно висловлювався на адресу представників ПЦУ.

Тим самим його дії формували передумови до міжконфесійної ворожнечі в нашій державі. Зазначається, що ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти протиправних дій фігуранта.

На підставі отриманих доказів йому повідомлено про підозру в порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.