На війні загинув уродженець Калуша – Олександр Піцик: Героя поховають у Львові (фото)

Війна, Новини

У четвер, 29 лютого, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями, серед яких й уродженець Прикарпаття.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт Львівської міської ради.

Йдеться про Олександра Піцика, який народився у Калуші та став на захист України від російських окупантів. Захиснику був 41 рік.

Навчався у Калуському ліцеї №7, згодом вступив до Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за освітньою програмою «Комп’ютерна інженерія».

Вирізнявся активною громадянською позицією: брав активну участь в акції «Україна без Кучми», подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Усе життя пропрацював у сфері меблевого конструювання та дизайну у Львові, Києві та Одесі. Протягом певного періоду займався підприємницькою діяльністю.

З перших місяців повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив державу на південному напрямку у складі 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Олександра Піцика залишилися мама, дружина, двоє дітей та сестра.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.