На Прикарпатті заборонено зривати та продавати первоцвіти: які штрафи передбачили

Кримінал, Новини, Суспільство

Українцям, які купують та продають букети пролісків, крокусів та інших первоцвітів загрожує штраф від 510 до 3655 гривень.

Це є порушенням законів України та правил торгівлі,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Окрім того, збір перших весняних квітів загрожує штрафом від 340 до 510 гривень.

Штрафи за квіти: 

  • від 510 до 1700 грн – за незаконне придбання, збут та розповсюдження об’єктів рослинного світу;
  • від 1700 грн до 3655 грн – за рослини, зібрані на заповідних територіях, або занесених до Червоної книги (з конфіскацією рослин);
  • від 340 до 510 грн – за погіршення середовища зростання червонокнижних рослин, незаконне або з порушенням вилучення їх з природного середовища, а також порушення умов вирощування у спеціально створених штучних умовах;
  • від 510  до 850 грн – за ті самі дії для посадових осіб.

Щоб захистити первоцвіти екоінспектори анонсували масштабні перевірки місць збору та збуту декоративних рослин, а також шляхи їхнього перевезення.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.