На заході країни більшість готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно — опитування

Новини, Суспільство

Абсолютна більшість українців (89%) вірять в Перемогу України, зокрема, з них 60% безумовно переконані в цьому. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Ще 73% українців стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно.

При цьому з травня 2022 року ситуація не змінюється – у травні 2022 року 71% готові були терпіти стільки, скільки потрібно буде, у грудні 2023 року – 73%.

Разом з цим 3% готові терпіти ще пів року, а лише декілька місяців – 18%.

У всіх регіонах виразна більшість мешканців готові терпіти стільки, скільки буде потрібно. На заході країни 79% опитаних поділяє таку думку.

Опитування провели впродовж 5-10 лютого 2024 року, до якого були додані запитання щодо сприйняття перебігу війни.

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитали 1 202 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводили з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

До вибірки не включали жителів територій, які тимчасово не контролювалися владою України, а також опитування не проводили з громадянами за кордоном.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.