Працівники Дубовецької громади щомісяця перераховують суму одноденного заробітку на ЗСУ

Війна, Новини, Політика

У час повномасштабної війни органи місцевого самоврядування зіткнулися зі складними викликами, адже вони найближчі до людей та працюють для громадськості у непростий час.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на етер програми “Новий погляд” розповів Павла Андрусяка, голова Дубовецької громади.

До слова, у Дубовецькій громаді на сьогодні проживають понад сім тисяч осіб, з яких приблизно 270 воюють.

“Їхні сім’ї живуть у нас. Зрозуміло, що суспільство перш за все спрямовує свою увагу на підтримку ЗСУ. А коли ми говоримо про те, в який спосіб органи місцевого самоврядування повинні підтримувати військових – виникає маса дискусій.

Як правило, використовують такий механізм: перерахунок одноденного заробітку на підтримку ЗСУ. Дубовецька громада була однією з перших. Ми від березня 2022 року перераховуємо суму одноденного заробітку на ЗСУ.

Тоді, напочатку, ми звернулися до усіх наших працівників, зокрема освітян, медиків, соціальних працівників і так далі. Сказали: “Друзі, ви сьогодні отримуєте зарплату тут тому, що хтось воює там”. До честі наших людей ніхто не відмовився”, – розповідає Павло Андрусяк.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.