Іран з початку року передав Росії близько 400 балістичних ракет – Reuters

Війна, Новини, Політика

Іран з початку 2024 року вже відправив до Росії кілька партій своїх балістичних ракет класу “земля-земля”, радіус дії деяких із них становить від 300 до 700 кілометрів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на агентство Reuters з посиланням на шість неназваних джерел, повідомляє “Європейська правда”.

За словами трьох іранських джерел Reuters, Іран надав Росії близько 400 ракет, більшість із яких належать до групи іранських балістичних ракет малої дальності “Фатех-110”. Радіус деяких із них становить від 300 до 700 кілометрів.

Одне джерело уточнило, що ракети почали відправляти Росії на початку січня в межах домовленостей, укладених наприкінці 2023 року під час зустрічей на рівні військових і спецслужб у Тегерані та Москві. Частина поставок відбувалась літаками, частина – кораблями через Каспійське море, а інші були перевезені літаком.

“Буде ще більше поставок. Немає причин приховувати це. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, в яку ми захочемо”, – сказав Reuters неназваний іранський посадовець Reuters.

Водночас одне з іранських джерел каже, що військове партнерство Тегерана з Москвою “продемонструвало світові оборонні можливості Ірану” і “не означає, що ми стаємо на бік Росії в українському конфлікті”.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.