Канада навесні передасть Україні понад 800 дронів

Війна, Новини, Політика

Канада навесні планує передати Україні сотні сучасних бойових дронів на майже 100 млн канадський доларів (близько 73 млн дол США).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міністра оборони Канади Біла Блера у Торонто, цитує Укрінформ

 “Канада інвестує більше 95 млн дол, аби надати Україні понад 800 дронів SkyRanger R70”.

За словами Блера, ці дрони канадського виробництва – одні з найкращих у світі в своєму класі.

“Вони можуть транспортувати різні вантажі вагою до 3,5 кг, в тому числі боєприпаси. Ці дрони допоможуть українцям на передовій швидко, точно й ефективно визначати цілі”, – пояснив міністр.

Він додав, що SkyRanger здатний визначати окремі транспортні засоби й джерела тепла з великої відстані та за поганих погодних умов.

 “Ми очікуємо, що перші системи надійдуть Збройним силам України уже цієї весни. Вони поспішають – і так само ми”.

Блер уточнив, що підписаний із виробником дронів контракт передбачає надання також запасних деталей і послуг з обслуговування.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.