Втрачаємо найкращих: на війні загинули четверо військовослужбовців з Івано-Франківської громади

Війна, Новини, Суспільство

Івано-Франківська громада продовжує зазнавати втрат — захищаючи країну, загинули четверо відважних військовослужбовців.

Про це під час відеозвернення повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

«На жаль, на війні загинули захисники з нашої громади. Поховали (17 лютого — ред.) на кладовищі в Чукалівці військового Ярослава Янковича.

Також попрощались з Тарасом Трелевським. Воїн загинув на Бахмутському напрямку, поблизу міста Часів Яр. 15 лютого провели в останню путь 21-річного військовослужбовця Сергія Гирявця.

Сьогодні (19 лютого — ред.) буде поховання захисника, спортсмена Романа Корнути, який загинув у ніч на 14 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку.

Від імені громади стараюсь відвідувати всі поховання воїнів. На жаль, кількість загиблих захисників з Івано-Франківської громади зростає», — поділився Марцінків.


Нагадаємо, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

«Вкрай важливо увіковічити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила.

Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — зазначав очільник міста.

Окрім того, у громаді вирішили, що на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

З рідними полеглих героїв погодили, що пам’ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.