Зеленський: Ми не розглядаємо альтернативи американській підтримці

Війна, Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський не сприймає ситуацію у Конгресі з рішенням щодо подальшої підтримки України як “зраду”, водночас Київ не розглядає альтернативи допомозі США. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського на брифінгу після переговорів з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє “Європейська правда“.

Журналісти запитали, наскільки критично важлива для “шляху України до перемоги” допомога, закладена у багатостраждальний пакет, що очікує рішення Конгресу, та чи мають через це у Києві відчуття, що Україну зрадили.

Зеленський повторив, що Україна дуже розраховує на позитивне рішення Конгресу.

“Для нас цей пакет життєво важливий. Ми не розглядаємо на сьогодні альтернативи, тому що розраховуємо на США як нашого стратегічного партнера, і що він залишиться стратегічним партнером”, – Зеленський.

“Чи вважаю я, що тут зрадницька позиція? Ні, тому що я не думаю, що наш стратегічний партнер може дозволити собі не підтримати Україну. Я не бачу можливості для стратегічного партнера зайняти таку позицію. Ми бачимо виклики – електоральні, політичні – але я не хочу їх коментувати, це внутрішні процеси Сполучених Штатів. Але я розраховую, що все ж союзницька позиція залишиться”, – Зеленський.

Зеленський додав, що кошти на допомогу, закладені у проєкт, самі по собі не відкривають “шлях до перемоги”, і багато залежить також від морального духу українських військових і звичайних українців, санкцій проти Росії, підтримки від інших союзників.

“Це велика союзницька робота, робота щоденна. Тому цей пакет – це шлях вперед, але це ще не “перемога”, – зазначив президент України.

Перед цим Зеленський акцентував, що американські системи Patriot відіграють надзвичайно важливу роль у забезпеченні нормального життя цивільних українців та функціонування української економіки.

Камала Гарріс зі свого боку наголосила, що американські політики не можуть дозволити собі політичних ігор у таких питаннях, яким зараз є підтримка України.

Як відомо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, так і не розглянувши вже схвалений у Сенаті пакетний проєкт з фінансуванням на допомогу Україні.

Також у Палаті представників представили законопроєкт з меншою допомогою Україні, аніж сума, яку пропонував президент Джо Байден.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.