У 2023 році майже 44 тисячі дітей отримали стаціонарну допомогу в медзакладах Івано-Франківщини

ДІТИ, Здоров'я, Новини

Майже 44 тисячі дітей отримали стаціонарну допомогу в медзакладах Івано-Франківщини упродовж 2023 року. Найпоширенішими серед дітей області є бронхо-легеневі, неврологічні та серцево-судинні захворювання.

Про це під час сесії обласної ради повідомив виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я ОВА Володимир Дзьомбак, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на кореспондентку Суспільного.

З його слів, упродовж минулого року в області прооперували 2 тисячі 438 неповнолітніх пацієнтів.

“Понад рік ми надаємо хірургічну допомогу новонародженими при ретинопатіях. Раніше ми скеровували таких дітей на операції в “Охматдит”. А тепер маємо можливість надавати допомогу не тільки пацієнтам з нашої області, але й приймаємо на операції новонароджених із сусідніх регіонів”, — говорить Володимир Дзьомбак.

З його слів, упродовж минулого року у 157 дітей зафіксували опікові травми. Серед них — дві дитини, які постраждали внаслідок пориву нафтопроводу у Стримбі.

“Спочатку їх госпіталізували в реанімаційне виділення Надвірнянської дитячої лікарні, потім — в обласну дитлікарню. Діти були важкі — 80% опіків тіла. Після стабілізації їх транспортували до Німеччини. Професійна робота медиків дала змогу німецьким колегам продовжити лікування. Діти живуть”, — розповідає Володимир Дзьомбак.

Пріоритетним залишається забезпечення реабілітаційних послуг, каже Володимир Дзьомбак. В області розгорнули 45 ліжок відновленого лікування та пролікували 287 дітей.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.