З франківців вимагають гроші за паркування у центрі, хоча виконком скасував оплату (відео+документ)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Виконком Івано-Франківської міської ради 2 лютого встановив плату за паркування у першій паркувальній зоні у розмірі 0 гривень.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на КУРС.

З франківців вимагають гроші за паркування у центрі, хоча виконком скасував оплату 1

Рішення було опубліковане у газеті «Західний кур’єр» і вже набрало чинності.

Однак люди у МАФах при виїзді з парковки на вулиці Галицькій продовжують збирати гроші з водіїв. КУРС зафіксував, як водії оплачують послуги з паркування готівкою та через термінал.

Нагадаємо, у грудні минулого року Івано-Франківська міська рада визначила комунальне підприємство “Сервіс паркування” оператором майже трьох десятків майданчиків для платного паркування. Таке рішення депутати прийняли на сесії 15 грудня. Серед них – найдорожча перша паркувальна зона, що на площі Ринок та вулицях Олени Степанів (Шеремети) – Старозамкова.

З 1 вересня 2023 року утримувати цю парковку мав підприємець Володимир Пригода. Проте оплату за паркування продовжувала збирати ФОП Уляна Сочавська, договір з якою давно закінчився. ФОП Пригода не зміг приступити до своїх господарських зобов’язань та відмовився від обслуговування парковки.

Начальник управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради Андрій Гіглюк радить водіям, в яких вимагають кошти за паркування, викликати поліцію.

“Виконком встановив тариф нуль гривень, щоби ніхто не міг пробувати збирати кошти і не було юридичних підстав оплачувати. Рішення виконавчого комітету на сьогодні чинне, рішення опубліковане. Відповідне рішення було розміщене на в’їзному-виїзному терміналах”, – пояснив Гіглюк.

За його словами, ФОП Сочавська на сьогодні незаконно здійснює діяльність у першій паркувальній зоні.

Гіглюк повідомив, що представники комунального підприємства «Сервіс паркування» теж неодноразово викликали поліцію щодо незаконної діяльності Сочавської.

Також Гіглюк зазначив, що зараз триває кілька судів щодо обслуговування першої паркувальної зони. Так, за клопотанням Сочавської суд заборонив муніципальній інспекції зносити чи демонтувати будь-яке обладнання у паркувальній зоні, доки тривають суди.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.