За останній тиждень на Калущині найбільше випадків ГРВІ зафіксували в дітей

Здоров'я, Новини, Суспільство

Станом на 9 лютого, на Калущині (Калуська, Верхнянська, Новицька і Войнилівська громади) зафіксовано 988 випадків захворювань на гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID-19.

Про це повідомили в Калуському районному відділі державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Зокрема, виявили 983 випадки ГРВІ, більшість з яких — 708 — у дітей віком до 17 років.

Нагадаємо, у перший тиждень січня на Калущині було зафіксовано 1263 випадки ГРВІ, грипу та COVID-19. Далі захворюваність почала знижуватися і на 20 січня зафіксували 998 випадків. У наступних два тижні вона зростала і станом на 2 лютого виявили 1099 випадків ГРВІ, грипу та COVID-19. Тож за останній тиждень захворюваність суттєво зменшилася, у тому числі і серед дітей: на 2 лютого було 744 випадки.

Щодо захворюваності на коронавірусну хворобу, то вона тримається на відносно низькому рівні. Так, станом на 2 лютого зафіксували 6 випадків COVID-19, а за останній тиждень — 5.

Випадків грипу за останній тиждень на Калущині не виявляли. Нагадаємо, у попередньому місяці фіксували по одному випадку грипу на тиждень.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.