Посилили співпрацю з міжнародними організаціями: що відомо про реабілітацію військовослужбовців на Івано-Франківщині

Війна, Новини

Військовослужбовці, які повертаються із зони бойових дій, потребують реабілітації: як фізичної, так і ментальної чи психічної.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на етер програми “Новий погляд”, Світлану Онищук, очільницю області.

Свого часу Івано-Франківська область розпочала розвивати реабілітацію з нуля і на сьогодні є однією з кращих областей, хто надає якісні медичні послуги.

“У нас відкритий, законтрактований Службою національного здоров’я України, 21 медичний заклад, який надає реабілітаційні послуги. Вони сьогодні дуже затребувані. У цьому сегменті потрібно працювати й надалі”, – розповідає Онищук.

За словами посадовиці, розвивати реабілітаційні заклади Івано-Франківщині допомагають іноземні донори та благодійні організації.

“За 2023 рік ми рекордно посилили співпрацю з міжнародними організаціями: для сфери охорони здоров’я, для сфери соціального захисту, для підсилення наших освітянських закладів.

Тільки для 23 інклюзивних центрів ми передали повністю комплексне обладнання для діточок і їхнього навчання, а це дуже важливо”, – додає очільниця ОВА.

Голова ОВА також розповіла, що в кінці 2023 року нарешті депутати обласної ради проголосували та затвердили програму для агенції регіонального розвитку.

“Це важливо, бо такі агенції регіонального розвитку працюють в інших областях і вони дуже добре працюють з міжнародними організаціями. Це своєю чергою також є ще однією можливістю залучення коштів в область.

Нам ці кошти потрібні, потрібні інвестиції, бо область повинна бути економічно сильною, працювати та розвиватися”, – зазначила Світлана Онищук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.