Росіяни вербують наших дітей через Telegram

Кримінал, Новини, Суспільство

У Київській області затримали чотирьох неповнолітніх жителів Борисполя, які отримавши замовлення від невідомого через месенджер Telegram, підпалили релейну шафу, відповідальну за роботу світлофора на залізничних коліях.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«За грошову винагороду хлопці здійснили чотири підпали на залізничному перегоні Баришівка-Бориспіль, завдавши «Укрзалізниці» збитків, сума яких встановлюється», – повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на Національну поліцію.

Неповнолітніх помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Їм повідомили про підозру в злочинах, які караються позбавленням волі на строк до 10 років. Це умисне знищення майна шляхом підпалу, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та пошкодженні шляхів сполучення.

Джерела у правоохоронних органах повідомляють, що використовуючи дітей, росіяни проводять диверсії на важливих для економіки та оборони України об’єктах.

Спроба підзаробити в Telegram може обернутися обвинуваченням у диверсії чи виконанні завдань іноземних спецслужб. А в умовах воєнного стану – цей злочин карається  позбавленням волі на строк від 15 років до довічного!

Закон карає не лише за вчинення злочину на завдання іноземної сторони, а за саму згоду зрадити Батьківщину.

Уникнути покарання в цьому випадку можна, лише якщо особа погодилася, але не стала вчиняти злочин і повідомила правоохоронців про зв’язок з ворожою стороною.

Батьків просять бути уважними та контролювати, чим займаються юнаки, особливо, – у віці 15-18 років.

Пояснюйте дітям про небезпеку незнайомців в соцмережах і легкі «заробітки»! Telegram контролюють росіяни і, крім приємного спілкування і веселих розваг, там можна натрапити на продавців наркотиків, власників порностудій, шахраїв та відвертих ворогів, які зламають життя і дітям, і їхнім батькам!

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.