На Прикарпатті відбудуться змагання серед школярів з п’яти видів спорту (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Тривають шкільні змагання в рамках Всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч”.

Цим поділилася голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у програмі “Про головне в деталях”, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Зі слів Онищук, програма всеукраїнських шкільних ліг “Пліч-о-пліч” є вкрай важливою.

“Наша область також долучилася до проведення цих змагань, це дуже корисно. Я сама неодноразово відвідувала змагання, тренування дітей. Мала можливість поспілкуватися з дітками, спортсменами, вчителями, директорами шкіл. Перш за все вони відзначають, що спорт – це здоров’я дітей.

Діти стають активніші. Змагальний процес завжди активізовує. Також є покращення ментального здоров’я. Ми живемо у час війни, перебуваємо постійно в стресі.

Наші діти, як ніхто, відчувають стресові ситуації своїх батьків, вони не можуть бути осторонь всіх тих проблем, які відбуваються в державі, всіх тих викликів.

Тому дітей потрібно відволікати від проблем, щоб вони були здорові, щоб займалися спортом”, – зауважила Світлана Онищук.

Як зазначила посадовиця, ця програма активно функціонує. В області змагання проводитимуть з п’яти видів спорту: волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідинг.

“В другому етапі змагань зареєстровано 480 закладів загальної середньої освіти Івано-Франківщини. Це 1 718 команд.

Найбільшу зацікавленість серед дітей викликали змагання з футзалу – 408 команд зареєстровано; з волейболу: хлопчики – 371 команда, дівчата – 331 команда. Баскетбол: хлопчики – 240 команд, дівчата – 168 команд.

На змагання з чирлідингу зареєстровано – 113 команд, спортивне орієнтування – 87 команд.

Коли діти покажуть себе на рівні громад, району, то проходитимуть змагання в області. Ми готуємося до цього процесу. Завершальний етап проходитиме на рівні держави.

Ми також хвилюємося за безпеку дітей під час цих занять. Тому максимально приділяємо увагу цьму питанню”, – каже Онищук.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.