На Прикарпатті циркулюють два типу грипу, через нього вже померло 10 людей (відео)

Відео-новини, Здоров'я, Новини

В Івано-Франківській області епідемічна ситуація наразі стабільна та типова для цього періоду. Зараз в регіоні циркулюють два типу грипу – А і B, а також чотири підвиди штаму коронавірусу “омікрон”.

Про це йшлося під час брифінгу в ОВА 2 лютог,інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Так, за словами заступниця директора Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяни Джус, через грип у цьому епідсезоні померло 10 мешканців Прикарпаття.

“Важким перебігом на грип реєструються летальні випадки. Станом на сьогоднішній день в області зареєстровано 10 летальних випадків на грип. Переважно – це вікова когорта 45+, у людей, які мали супутні захворювання і які невакциновані від ковіду та грипу”, – каже медик.

Загалом від початку епідемічного сезону 2023/2024 на території області зареєстровано 113 835 випадків ГРВІ, грипу, з них 66 977 випадків – серед дітей віком до 17 років.

Так, за минулий тиждень зареєстровано 6 659 випадків, з них 3 590 – діти.

Циркуляція збудників COVID-19 продовжується, за попередній тиждень зафіксовано 117 випадків коронавірусної хвороби (з початку епідсезону 3 391 випадок).

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.