Трамп відкинув компроміси щодо кордону, від чого залежить допомога Україні

Війна, Новини, Політика

Експрезидент США Дональд Трамп, який прагне переобратись на посаду у 2024 році, кинув виклик лідеру Республіканської партії в Сенаті Мітчу Макконнеллу та його команді, закликаючи законодавців-республіканців відкинути компроміс щодо безпеки кордонів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Hill, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Трамп заявив, що республіканці повинні сказати “ні” будь-якій угоді, яка не містить “всього необхідного” для зупинки потоку мігрантів, і це послання явно чинить тиск на нового спікера Палати представників Майка Джонсона, щоб він дотримувався цієї лінії. Джонсон перебуває під тиском з боку Республіканської партії Сенату і Білого дому, які вимагають від нього погодитися на угоду, що готується в Сенаті.

Члени керівної команди Макконнелла негайно виступили проти того, що виглядало як спроба Трампа зірвати угоду з Сенатом.

“Це не допоможе”, – заявив лідер республіканців у Сенаті Джон Тьюн, 2-й за рейтингом лідер Республіканської партії в Сенаті.

Тьюн стверджує, що сенатський пакет щодо безпеки кордону і України – це найкращий шанс для республіканців зупинити потік мігрантів, який лише в грудні перевищив 300 тисяч осіб, що є рекордним місячним показником за всю історію.

“Там є низка пунктів, які є хорошою, консервативною політикою щодо кордонів, яку ми намагалися втілити в життя роками”, – сказав він.

Трамп розкритикував майбутню угоду Сенату щодо кордону в пості у своїй соцмережі Truth Social.

“Я не думаю, що ми взагалі повинні укладати угоду про кордон, якщо ми не отримаємо ВСЕ необхідне, щоб зупинити ВТОРГНЕННЯ мільйонів і мільйонів людей, багато з яких приїхали з невідомих частин світу, в нашу колись велику країну, яка незабаром знову стане великою!” – написав він.

Трамп націлив свою кампанію тиску на Джонсона і республіканців у Палаті представників, які можуть зірвати будь-яку угоду щодо фінансування України та безпеки кордонів, яка пройде через Сенат.

У середу Джонсон заявив в інтерв’ю Fox News, що він часто розмовляє з Трампом про прикордонну кризу.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.