Прикарпатського воїна посмертно нагородили орденом “Золотим хрестом”

Війна, Новини

Полеглого військовослужбовця з Тязева Василя Дорошенка посмертно нагороджено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного “Золотий хрест”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Ямницьку громаду.

Нагороду воїну присвоєно за проявлену мужність, заслуги, сумлінне виконання поставлених завдань під час відсічі ворогу на полі бою. Відзнаку матері Героя п. Олександрі вручив староста с. Тязів Василь Боднарчук.

Голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий висловлює родині Василя Дорошенка щиру вдячність за мужнього сина України:

“На жаль, ціна волі та незалежності України дуже дорога, важка і болісна – це життя наших відважних воїнів. Подвиг тязівчанина Василя Дорошенка назавжди буде вписано в історію України, історію Ямницької громади та історію с. Тязів. Пам’ятаємо про нього і доземно схиляємо свої голови перед героїзмом полеглого Захисника.”

Василь Володимирович Дорошенко народився 21 квітня 1995 р. в с.Тязів. Був учасником організації “Пласт”, у 2014 р. – активіст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезію, мріяв про видання власної книги. У травні 2022 р. Герой був призваний до лав ЗСУ і з того часу захищав рідну землю від ворога.

Спершу ніс службу в одній з артилерійських бригад, а згодом служив на передовій старшим водієм у складі третьої окремої штурмової бригади однієї з військових частин. У травні 2023 р. Василь отримав поранення на передовій, та після реабілітації повернувся у стрій і до останнього подиху захищав рідну Україну від ворога.

13 серпня 2023 р. під час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслідок обстрілу, завданого військовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькій області.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.