Україна уклала з Британією договір про безпеку (відео)

Новини, Політика

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали безпекову угоду. Договір діятиме до вступу України в НАТО.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Європейську правду”.

Документ, що має назву “Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії”, підписали лідери двох країн після переговорів у Маріїнському палаці в Києві 12 січня.

@gudzinskiy_life #війнавукраїні💙💛 #перемогазанами💙💛💪 #залужний🇺🇦 #зсу #зеленський🇺🇦 #ріші_сунак #британія #сша #нато #безпекова_угода ♬ Strength Men – Lux-Inspira

Цей договір став першим у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами “Групи семи” та державами, що до них приєдналися.

Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО, повідомив після підписання президент Володимир Зеленський.

“Якби такі гарантії були досягнуті у 1991 році, зокрема з Британією, то війна б не почалася”, – переконаний він.

Підписуйтесь на наші новини у суціальних мережах: facebook Голос ІФyoutube Голос ІФtiktok Голос ІФ.

Також рекомендуємо підписатися на телеграм-канал Гудзінський NEWStiktok Gudzinskiy_lifetiktok Golosukrainayoutube Ростислав Гудзінськийтут новини виходять швидше та без цензури. Підписуйтесь будьмо разом!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.