Надійшло 187 листів із запитами: Івано-Франківськ активно співпрацює з 25 військовими частинами

Війна, Новини, Суспільство

Івано-Франківська міська рада активно співпрацює з військовими частинами. Станом на 2023 рік їх орієнтовно 25.

Про це під час брифінгу міського голови розповів заступник Руслана Марцінківа – Руслан Гайда, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Вони знаходяться як на території Івано-Франківської громади, так і захищають Україну на Сході та Півдні.

За його словами, надійшло 187 листів від військових частин, по 118 – надали допомогу на загальну суму 44,8 мільйона гривень. Військовим передали різні товарно-матеріальні речі, зокрема генератори, квадрокоптери, дерево, цвяхи, лопати, бензопили, болгарки, оргтехніку, паливно-мастильні матеріали, продукти та інше.

Нагадаємо, що на наступний рік на підтримку українських бійців заклали 527 мільйонів гривень.

“Незважаючи на те, що Івано-Франківськ втратив чимало податків через військове ПДФО, пріоритетом на наступний рік, звісно ж, буде підтримка захисників.

Тому ми заклали 527 мільйонів гривень, 300 з яких – на субвенції, купівлю дронів та інші речі, які стосуються підтримки військових частин. Решта суми – на соціальні програми для військових”, – каже Марцінків.

До слова, з цієї суми також 100 мільйонів гривень спрямують на військову амуніцію.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.