Вперше на Прикарпатті замінили серцевий клапан без жодного розрізу на грудині (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Вперше на Прикарпатті: У ЦМКЛ замінили серцевий клапан за найсучаснішою технологією TAVI – без жодного розрізу на грудині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на сторінку ЦМКЛ.

Оперативне втручання здійснили 76-річній пацієнтці з критичним аортальним стенозом.

Технологію TAVI застосовують для лікування пацієнтів з високим хірургічним ризиком, яким протипоказані операції на відкритому серці.

В ЦМКЛ імплантацію транскатетерного аортального клапана лікарі здійснили через невеликий розріз (3 см) на правому стегні, без жодних розрізів на грудній клітці та без зупинки кровообігу. У стислому вигляді транскатетерний клапан, який імплантують, є досить компактний, щоб пройти по судинах до серця і потрапити в те місце, куди його потрібно встановити. Там він розширюється до потрібного розміру і починає виконувати функції, на які вже не здатний рідний клапан.

Операційна команда відділення інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії: завідувач ІКРК, серцево-судинний хірург Олег Совтус, кардіохірурги Світлана Сарапук та Володимир Двірник, кардіоанестезіологи Андрій Вовчук та Олег Тодорів, лікар-кардіолог Юлія Бартків, молодший медичний персонал (Іванна Кутова, Валентина Прислопська, Леся Битківська, Вікторія Дрогомирецька). Такі сучасні технології операцій доводять, що вада аортального клапана – не вирок! Наша пацієнтка зараз почуває себе добре та активно реабілітується, хоч до операції була фактично прикута до ліжка і мала скарги на задишку при найменшому фізичному навантаженні. Бажаємо їй якнайшвидшого одужання.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.