Путін вирішив воювати до остаточної перемоги – Боррель

Війна, Новини, Політика

Топдипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав до активнішої підтримки України з огляду на те, що російський президент Владімір Путін не налаштований припиняти повномасштабну агресію найближчим часом.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ  з посиланням на Борреля в інтерв’ю The Guardian.

Дипломат підкреслив, що в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно звернути увагу на небезпеку, “яка виходить від великої держави” і яка загрожує європейській демократії.

“Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги.

Успіх [Росії] залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості людей.

…І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні”, – додав Боррель.

Голова дипломатії ЄС пояснив, що російський президент не може задовольнитися “шматком України” й дозволити решті території належати до Євросоюзу. Крім того, він розраховує, що вибори президента США створять сприятливіший сценарій для нього.

“Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу. Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги”, – додав він.

Боррель повторив, що Путін помилявся в розрахунках і сили своєї армії, і сили українського опору та реакції західного світу на його дії.

“Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів – і особливо для нас”, – підсумував дипломат.

Нагадаємо: Кілька днів тому Боррель уже звернув увагу на небезпеку перемоги Росії проти України для проєкту Європейського Союзу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.