Генштаб розповів, чим ЗСУ займаються на лівому березі Херсонщини і яка ціль висадки (відео)

Відео-новини, Війна, Новини, Політика

Одна з цілей Збройних сил України на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку – відтіснити ворога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Генштаб ЗСУ

 “Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

Проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо, з метою їх подальшого знищення відповідними засобами ураження. Тривають важкі бої.

Одна з головних цілей цієї роботи – відтіснити ворога якомога далі від правого берега, щоб убезпечити цивільне населення від постійних російських обстрілів. Чим далі російська артилерія стоятиме від Херсона – тим краще”.

Генштаб ЗСУ додав, що українські військові завдають значних втрат ворожим силам, знищують техніку та особовий склад. Попри достатньо серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, як додає Генштаб, вдалося провести “декілька вдалих та успішних дій”.

@golosukraina #херсонщина #наступ #херсон #всу #зсу #україна🇺🇦 #всусила🇺🇦 #украінанайкраща🇺🇦💪 #перемогазанами💙💛💪 #війна #переможемо ♬ Rise – Jacob Yoffee

Ворог намагається вибити українських воїнів із займаних позицій, через що має великі втрати. Зокрема, майже щодня загарбники здійснюють від 4 до 10 таких спроб. Як наслідок, в результаті значних втрат ворог вимушений перекидати підрозділи з інших напрямків.

Так, з початку проведення зазначених заходів противник втратив: особового складу – 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 бойових броньованих машин, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами. Крім того, нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.