“Вимагаємо термінів демобілізації”: на Майдані мітингували близько сотні людей

Новини, Політика

Понад сотня людей зібралися в неділю на Майдані Незалежності в Києві на мітинг з вимогою встановлення термінів демобілізації військових.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на hromadske.

Учасники скандували: “На одних плечах війну не виграти”, “Вимагаємо термінів демобілізації”, “Настав час інших”.

Переважно учасниками акції були дружини й матері військовослужбовців, які на фронті з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Рідні військових збирали підписи для Ставки верховного головнокомандувача з вимогою запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

“Мені 8-річна донька ставить запитання: “Мамо, а чому мій тато 20 місяців на війні, а тато моїх подружок удома? А коли тато зможе повернутись?” А що я можу сказати?” — розповіла киянка Інна.

Її донька тримає плакат “Моя черга обіймати тата”.

На мітингу був присутній і військовослужбовець на позивний Грізлі, який втратив обидві ноги внаслідок важкого поранення у червні цього року.

“Моя позиція полягає в тому, що хлопцям треба відпочивати. І ми дали дуже тривалий час, щоб підготувались інші. Хлопці вже не можуть працювати, є бригади, яких не змінюють постійно, є бригади, яких не відпускають у відпустки. У мене також воює брат. Тобто мають бути терміни, щоб хлопці розуміли, що за цей термін вони мають зробити все”, — розповів нам військовий.

Схожі мітинги відбулися також у Дніпрі, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Чернівцях та інших містах.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.