Тисячі українських біженців у Британії можуть втратити дах над головою

Новини, Політика

Тисячі українців, які приїхали до Великої Британії в рамках урядової програми “Житло для України”, є бездомними або перебувають під загрозою втрати даху над головою.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Sky News.

Національний аудиторський офіс (NAO), який підготував звіт про цю програму, заявив, що 4890 домогосподарств (8% від загальної кількості тих, хто прибув до Англії на той час) були визнані місцевою владою як такі, що потребують допомоги.

При цьому, ймовірно, йдеться про “занижену картину”, оскільки близько третини місцевих органів влади не надали даних, і ризик бездомності “ймовірно, зростатиме”, зазначили в NAO.

Точних даних про кількість українців, які стали бездомними, не було надано.

“Місцева влада вжила низку заходів, щоб захистити людей від бездомності, включаючи повернення спонсорських коштів і підтримку для переїзду в орендоване житло, і багатьом буде надано тимчасове житло на цей час”, – йдеться у звіті.

Як повідомлялося, уряд Німеччини в середу запропонував кроки для прискорення інтеграції десятків тисяч українських біженців на своєму ринку праці, закликавши компанії послабити вимоги до знання німецької мови і запропонувати додаткове навчання.

Раніше країни ЄС домовились продовжити механізм тимчасового захисту для біженців з України на один рік – з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.