Суд оштрафував зловмисницю, яка продавала неіснуючий одяг через соцмережу

Кримінал, Новини

Івано-Франківський міський суд уродженці Рівненщини, яка заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

Обвинувачена створила профіль у соцмережі Instagram, де розмістила завідомо неправдиву публікацію щодо продажу жіночого одягу, не маючи наміру в подальшому виконувати взяті на себе зобов’язання перед потерпілими.

Клієнтам повідомляла, що відправить товар після повної оплати на картку. Після оплати товар не відправляла, грошима заволоділа та розпорядилася на власний розсуд.

У вироку суду описано більше 90 подібних випадків, 80 потерпілих. Вартість «товару» становила від 400 до 6470 гривень. Загальна сума перевищує 176 тисяч гривень.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю, послідовно та в повній мірі розказала суду згадані вище обставини вчинених нею кримінальних правопорушень, зокрема зазначила, що в мережі інтернет вона створила сторінку, на якій розміщувала оголошення про продаж одягу, розміщуючи при цьому фотографії. Обвинувачена приймала відповідні замовлення, вказувала номер своєї банківської картки на яку потерпілі перераховували кошти. Разом з тим, обвинувачена, отримуючи від потерпілих грошові кошти, не відправляла товар. Отримані кошти обвинувачена використовувала для власних потреб. Обвинувачена зазначила, що дуже шкодує за тим, що вона зробила та намагається відшкодувати шкоду усім потерпілим. Обвинувачена у вчиненому щиро розкаялась, просила суд суворо її не карати.

При призначенні обвинуваченій покарання, суд також виходить з вимог ст.50 КК України, відповідно до якої покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами. Покарання не має на меті завдати фізичних страждань або принизити людську гідність.

До обставин, що пом’якшують покарання обвинуваченої суд відносить повне визнання вини, її щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, молодий вік обвинуваченої, часткове відшкодування матеріальної шкоди потерпілим.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.190, ч.2 ст.190 КК України, та призначив остаточне покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51000 (п’ятдесят одну тисячу ) грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.