Видавали себе за військових, погрожували та вимагали гроші. На Франківщині затримали учасників кримінального угруповання

Кримінал, Новини

Працівники Служби безпеки України в Івано-Франківській області разом з поліцейськими затримали учасників угруповання, які вимагали гроші в людей та відбирали у них майно.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Як йдеться у дописі, затримані створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли “рахунок” за розв’язання проблеми. У разі відмови вони погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також “конфіскацією” автомобілів та нерухомості.

“Банда діяла під контролем “смотрящого” за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета. За один рекетирський “наліт” вони могли “вибити” з людини від 10 до 500 тис. грн”, — повідомили в СБУ.

З початком повномасштабної війни учасники угруповання почали видавати себе за військових та поліцейських, які беруть участь у бойових діях.

“Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе “на нуль”, де відбиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. При цьому учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я”, — йдеться у дописі.

Працівники СБУ затримали двох учасників угруповання під час того, як підприємець якому погрожували, передавав їм 150 тис. грн.

“Вони неодноразово погрожували чоловіку, що забʼють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші”, — інформують у відомстві.

З помешкань та автомобілів учасників угруповування вилучили вогнепальну зброю, кастети та гроші.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.