На Прикарпаття приїхали провідні канадські та американські пластичні хірурги та медсестри (фото)

Здоров'я, Новини

Вже втретє на Прикарпаття прибули провідні канадські та американські пластичні хірурги та медсестри, щоби поділитися своїм досвідом під час Другого міжнародного симпозіуму «Реконструктивна хірургія голови та шиї у воєнний час».

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на обласну адміністрацію.

У межах візиту на Івано-Франківщину іноземні фахівці спільно з українськими медиками також проведуть низку реконструктивних операцій для військових та цивільних. Таким чином понад три десятки пацієнтів отримають шанс на якісне повноцінне життя.

“Сконцентрувавши знання та навички фахівців з усього світу, ми зможемо допомогти тим, хто постраждав, відстоюючи цінності всього демократичного світу на передовій. Дати можливість людям побачити нову надію і нових себе”, – підкреслив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

На переконання голови ОВА Світлани Онищук, такі місії дають змогу вітчизняним медикам перейняти унікальний і цінний досвід, опанувати нові знання та вміння.

“На жаль, війна продовжується. Травмованих захисників, яким вкрай необхідна фахова медична допомога, стає більше. Тому досвід, який отримають наші хірурги, допоможе у майбутньому повернути до повноцінного життя наших бійців”, – зазначила очільниця Прикарпаття.

Іноземні гості зауважили, що мета їхньої місії – надати надію та трансформувати життя. Для них – це висока честь і відповідальність.

За словами організаторки місії Face the future Наталії Комашко, такі візити – це безцінна можливість допомагати нашим захисникам, адже вони воюють за те, щоб ми могли жити і працювати.

“Дуже цінно, що заради такої ініціативи об’єднаються багато людей, – підкреслила Наталія Комашко. – Під час попередньої місії я бачила сльози на очах досвідчених хірургів, котрі консультували наших пацієнтів, адже травми у людей були надзвичайно важкі. Тому нам, українським лікарям, необхідно вчитися і удосконалюватися, бо війна триває, а кількість поранених лише збільшується”.

Додамо, що під час першої місії було проведено 29 операцій, під час другої — 31. Консультації отримали більше 300 пацієнтів.

Також Світлана Онищук під час зустрічі з Віктором Ляшком обговорили стан надання медичної допомоги в області та плани подальшого розвитку галузі. Зокрема, йшлося про підготовку до встановлення лінійного прискорювача в Прикарпатському онкологічному центрі, облаштування приміoення, де працюватиме це сучасне медичне обладнання.

“За попередніми підрахунками, воно обійдеться у майже 20 млн грн. Це питання запропонуємо розглянути на найближчій сесії Івано-Франківської обласної ради, – зазначила очільниця Прикарпаття. – Розраховуємо на придбання для медичних закладів Прикарпаття обладнення: апарати МРТ та КТ – для Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, КТ – для Калуської ЦРЛ. “.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.