Повернувся з заробітків, щоб захищати Україну: воїн з Івано-Франківська Віктор Гушулей отримав почесну відзнаку (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Сержант ЗСУ, а в цивільному житті талановитий художник-дизайнер з Івано-Франківська, Віктор Гушулей отримав відзнаку Орден “Звитяги” 3 ступеня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

В свято Покрови, коли вшановують захисників і захисниць України, воїн з Івано-Франківська отримав з рук волонтерів почесну відзнаку.

Про історію Віктора Гушулея, який ще в 2014 повернувся з-за кордону, щоб стати на захист України, розповіла відома франківська волонтерка, координаторка Всеукраїнського волонтерського проєкту “Героям Слава!”, доцентка кафедри географії та природознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ірина Закутинська.

«Хочу поділитися славною історією нашого земляка. Мова піде про сержанта ЗСУ пана Гушулея Віктора Богдановича 1981р. народження, в цивільному житті талановитого художника-дизайнера побутових меблів. Віктор, як багато хто з нашого краю, був на заробітках в Європі. Але в 2014р. повернувся, щоб добровільно піти служити в 53 механізовану бригаду. Тож довелося йому воювати на Сході України. Завершив службу на посаді командира САУ», – розповіла на своїй фейсбук-сторінці Ірина Закутинська.

Івано-франківці знають Віктора за роботами “VG-studio”. В 2022 Віктору знову довелося взяти до рук зброю, щоб захищати рідну землю.

«Передбачення великої війни знову привело Віктора Гушулея до війська. Не покинув рідного краю, залишив успішний приватний бізнес і вже зустрів агресію русскіх на посаді головного сержанта взводу 78 батальйон», – розповіла волонтерка.

В травні 2022 року воїн отримав поранення, але після лікування та реабілітації повернувся до бойових побратимів на фронт.

«Про війну не любить розказувати. Знаю лише, що боїв не уникав, передавав військовий досвід молодому поповненню. В жовтні минулого року не уникнув тяжкого поранення, що привело до тривалого лікування та у вересні поточного року до звільнення із служби за станом здоров’я. Попереду продовження реабілітації та повернення до цивільного життя», – розповідає історії воїна Ірина Закутинська.

Після повернення додому Віктор почав активно волонтерити.

«Він з головою занурився у волонтерство з метою допомоги бойовим побратимам. На фронті допомога тилу продовжує бути неоціненною», – відмічає Ірина Закутинська.

На Покрови сержант Віктор Гушулей отримав почесну відзнаку орденом “Звитяги” 3-го ступеня.

«Мала сьогодні за честь разом з донечкою Соломійкою вручити нагороду нашому Герою. Ми є народ! Від його імені вітаю пана Віктора зі святом захисників Батьківщини. Нехай Свята Покрова оберігає наших Героїв і укріпить всіх нас в дорозі до Перемоги! Слава Україні!», – додає Ірина Закутинська.

Довідково:

Орден «Звитяги» є публічною народною загальноукраїнською недержавною з особливим статусом відзнакою за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій.

Орденом нагороджуються виключно захисники України. Девіз нагороди: «Від славного минулого, через героїчне сьогодення, в достойне майбутнє.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.