Росія обрала нову ціль – Макіївку на Лимано – Куп’янському напрямку (відео)

Війна, Новини, Політика

На Лимано-Куп’янському напрямку ситуація наразі важча, ніж на Бахмутському, нова ціль ворога – Макіївка. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на тік-ток військового журналіста Ростислава Гудінського@gudzinskiy_life.

@gudzinskiy_life #лиман #купянск #макіївка #макеевка #путин #россия #залужний🇺🇦 #україна #зеленський #наступ #зс_рф #зсу #всу #вс_рф ♬ ANGETENARAK – RKM

Противник дуже інтенсивно використовує свої Су-35 – нові штурмовики, які можуть стріляли по повітряних та наземних цілях. Вони заходять переважно парами. Також ворог використовує Су-25 та гелікоптери Ка-52, Мі-8. Інтенсивність штурмових дій там зараз підвищилась. За минулу добу зафіксовано 8 бойових зіткнень.

Противник зараз обрав нову точку – Макіївка – і спрямовує всі зусилля на цей напрямок. Ці 8 штурмів відбулися саме там. Всі вони відбиті нашими силами оборони.

… Якщо порівнювати в особовому складі на Лимано – Куп’янському напрямку у ворога понад 110 тисяч військовослужбовців, 1085 танків, майже 2000 бойових броньованих машин. Це БМП, БМД, МТ-ЛБ, “Тигри”, різні дозорні машини,  понад 700 одиниць артилерійських систем та ще близько пів тисячі РСЗВ.

На противагу Бахмутському, де ми бачимо значно менші цифри: 51 тисяча особового складу, 211 танків, 1000 бойових броньованих машин, 110 артилерійських систем та ще 100 РСЗВ”.

Євлаш повідомив, що українським бійцям вдалося пошкодити російську РЛС “Зоопарк”, яка “дуже докучала нашим військовим”. Він назвав її “жирною ціллю”. На його думку, на цьому напрямку буде “трохи легше”, поки росіяни приводять її до ладу.

Водночас речник Східного угруповання додав, що на Бахмутському напрямку тривають важкі бої в районі залізниці: “Ми намагаємося відкинути ворога та закріпитися на досягнутих рубежах. Противник продовжує обстрілювати”.

Слава нашим непереможним ЗСУ та силам оборони, все буде Україна друзі! Будьмо разом!

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.