У ЦВК відповіли, чи можливі проміжні вибори до парламенту на Прикарпатті після смерті нардепа Андрія Іванчука

Новини, Політика, Суспільство

У Центральній виборчій комісії відповіли, чи можливе призначення проміжних виборів на окрузі № 88 у час воєнного стану.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

В управлінні комунікації Секретаріату ЦВК підтвердили, що через воєнний стан заборона на проведення виборів триває.

Комісія стверджує, що в умовах війни неможливо гарантувати дотримання законності та правопорядку, загальновизнаних міжнародних стандартів забезпечення прав людини, засад загальних, рівних, вільних і прозорих виборів як основних принципів виборчого права.

“Таким чином зазначені обставини унеможливлюють на сьогодні ухвалення Комісією рішень про призначення відповідних проміжних виборів народних депутатів України. Ці питання можуть бути розглянуті лише після припинення або скасування воєнного стану”, – розповіли у ЦВК.

Довідково: У випадку припинення повноважень народних депутатів України, які були обрані в одномандатних виборчих округах, виборчим законодавством передбачено, що ЦВК у порядку, встановленому законом, має призначити проміжні вибори народних депутатів України.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.