Естафета «Біжу для ЗСУ» відбудеться у День захисників і захисниць України в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

Першого жовтня на міському озері в Івано-Франківську відбудеться естафета «Біжу для ЗСУ».

Цим поділився директор Департаменту спорту Івано-Франківської міськради Віталій Матешко в ефірі «Про головне в деталях»,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Перспективна складова і особливість естафети «Біжу для ЗСУ» в порівняння з іншими забігами у тому, що це командні змагання.

«Важливий дух команди, важливо щоб учасники підібрали собі напарників. Щоб на фініші були найсильніші оскільки завжди загострюється боротьба на кінцевих етапах. Також вболівальники можуть бути на всій території міського озера, вболівати і підтримувати учасників.

Це тільки надасть позитивності цій естафеті. Важливо щоб було ця емоція, бо ми живемо в час, коли дуже багато негативу. Саме ця естафета додасть позитивних емоцій і це потрібно всім», – коментує Віталій Матешко.

Як зазначила організаторка благодійного ярмарку Марʼяна Калиняк, паралельно естафеті «Біжу для ЗСУ» відбуватиметься благодійний ярмарок.

«Всі вироби які будуть представлені на ярмарку, виготовлені дружинами захисників. Під час зустрічей ми проводимо майстер-класи. Ми виготовляємо браслети, сумки і ще дуже багато речей. Все це буде на нашому ярмарку. Всі охочі можуть прийти і придбати наші вироби, цим самим допомогти нашим ЗСУ.

У нас також є партнери які долучаться до ярмарку. Вони будуть продавати свою продукцію, частину зароблених коштів передадуть на благодійність.

Головною потребою є маскувальні сітки. Зараз замовляють білого кольору, бо захисники готуються до зими. Також є потреба в автомобілях, в інструментах для ремонту. Тобто кошти будуть витрачені на ті потреби, які зараз найбільш нагальні.

Також буде фотозона. Всі хто задонатить зможе зробити чудове фото», – розповіла Марʼяна Калиняк.

Зі слів фахівців, кожна команда, кожний учасник команди переможців і призерів отримає медаль, відповідно ступеня виграшного місця.

«Також буде кубок і диплом за призові місця команд які потраплять у трійку найкращих.

Учасникам рекомендую мати з собою якісне і зручне взуття, форму, перед естафетою зробити розминку, і грамотно розподілити свій ресурс енергетичний», – каже Віталій Матешко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.