Здавав тепловізори в ломбард: на Житомирщині судитимуть офіцера

Війна, Кримінал, Новини

На Житомирщині судитимуть офіцера однієї з військових частин, який продавав військове майно через інтернет та здавав у місцеві ломбарди.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ICTV.

Військовослужбовець обіймав посаду начальника служби логістики, а тому мав доступ до місця зберігання техніки військової частини.

“В умовах воєнного стану він намагався збагатитися, продаючи військове майно в інтернеті та через ломбарди”, – зазначили в ДБР.

За даними слідства, загалом офіцер привласнив 60 камер нічного бачення, а також 8 тепловізорів. Частина техніки була придбана за кошти волонтерів.

Загальну суму завданих збитків оцінили в 3,2 млн грн.

Під час досудового розслідування офіцер відшкодував ці кошти в повному обсязі. Розслідування в справі вже завершено, обвинувальний акт спрямували до суду.

Військовослужбовця звинувачують у привласненні військового майна зі зловживанням службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, що заподіяло істотну шкоду (ч. 4 ст. 410 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.